SMAKELIJKE ZAKEN

Week van de Smaak: De Smaak van het Geluk

18 – 28 november 2021

 

 

Een woordje uitleg

 

Van 18 t.e.m. 28 november vindt de Week van de Smaak plaats; een actie die doorgaat over heel Vlaanderen en Brussel. Het thema dit jaar is De Smaak van het Geluk. Stad Leuven koepelde haar lokale acties onder de titel Smakelijke Zaken. Evenementenbureau Footstrap werd door het stadsbestuur aangesteld om een reeks gepaste acties uit te denken voor deze gelegenheid.

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een evenement dat zoveel mogelijk mensen de kans wil geven om op een toegankelijke wijze kennis te maken met en te genieten van diverse eetculturen. Het concept ‘eten en drinken’ wordt benaderd vanuit een educatief, cultureel, culinair, toeristisch, economisch en sociaal perspectief met oog voor de gezondheid van iedereen. Het moet een waar feest van smaakervaringenworden, waarbij handelaars de gelegenheid krijgen om hun producten en diensten voor te stellen aan het grote publiek.

 

Acties in Leuven

 

Een portie geluk: doorlopend van 18 t.e.m. 28 november

Alle Leuvense horeca en smaak-handelaars worden uitgenodigd om voor de gelegenheid een speciale actie of aanbieding uit te werken. Dit kan in een restaurant bijvoorbeeld een ‘Geluksmenu/Gelukslunch of Geluksbrunch’ zijn, bij een handelaar een ‘Geluksbox’ met smakelijke producten uit hun aanbod, of een workshop die leidt tot een smakelijk vervolg. Alle deelnemende Leuvense zaken worden opgenomen in de promotiecampagne van de Stad Leuven en krijgen hiervoor ook een poster toegestuurd die ze aan hun raam of gevel kunnen uithangen, zodat Leuvenaars de zaak meteen herkennen als deelnemer. Meer informatie over wat er juist is als actie of korting of box, communiceren handelaars zelf via eigen kanalen (website, sociale media, etc).

Wil je graag deelnemen? Meer info onderaan dit document!

 

Smaakdorp: 19 en 20 november

In het startweekend organiseren we als kick-off van de Week van de Smaak het Smaakdorp aan de Velodroom in de Brusselsestraat: een gezellig en klassevol “chapitaux” (verwarmde ingerichte tent) waarin een 15-tal Leuvense Smaakmakers samen komen. Hier wordt de nadruk gelegd op ambacht, puur, passie, lokaal, artisanaal, duurzaamheid en kwaliteit. Bezoekers kunnen dit Smaakdorp bezoeken en rechtstreeks bij de standen producten en proevertjes kopen en genieten van de gezellige sfeer. Het Smaakdorp is momenteel helemaal ingevuld wat deelnemers betreft, vind jij toch dat je je hier absoluut thuis hoort, laat het ons weten en we kijken graag of er als nog iets kan!

Er is ook ruimte voor workshops (afhankelijk van de logistieke benodigdheden) in de voormiddag.

 

Gelukstafel in Smaakdorp: 21 november

Op zondag 21 november kan elke bezoeker een zitje reserveren aan de Gelukstafel in het Smaakdorp (enkel met ticket): een grote eettafel in het Smaakdorp, waar een 4/5-gangen-menu gepresenteerd wordt door de 15 Smaakzaken die het Smaakdorp bezetten. Een zeer leuke combinatie van Leuvense smaken waarbij nieuwe samenwerkingen tussen handelaars een unieke menu opleveren!

Er wordt gewerkt in verschillende shifts, waardoor op één dag ongeveer 500 mensen kunnen komen tafelen; verspreid over de hele (namid)dag en avond.

 

Smaakparcours: 26 november

Op vrijdagavond 26 november is het Leuven By Night, een actie die enkele jaren in het leven geroepen werd in het kader van Black Friday. Omdat dit samen valt met de Week van de Smaak, zullen we extra Smakelijke Zaken in de kijker te zetten: een 15-tal handelaars voorzien een lekker weggevertje (een kleine portie geluk) aan verschillende standen die verspreid zijn over de Leuvense winkelwandelstraten (er wordt vanuit de stad een budget voorzien voor die weggevertjes). Deze actie duurt van 18u tot 21u en is de ideale manier om de winkelende passanten een mini-stukje van jouw zaak te laten proeven! De logistiek (tent, licht, stroom, tafel wordt voorzien door de organisatie). Handelaars van het smaakdorp kunnen in theorie niet meer deelnemen aan het smaakparcours.

 

Gelukswafeltjes: 27 november

Op zaterdag 27 november toert er een (wafel)bakfiets rond in Leuven, met lekkere versgebakken warme wafeltjes. Deze wafeltjes zijn enkel voor kinderen onder 12 jaar en worden gratis uitgedeeld. De bakfiets doet een ronde in de Leuvense winkelwandelstraten (Mechelsestraat, De Layensplein, Pensstraat, Brusselsestraat, Parijsstraat, Tiensestraat, Diestsestraat, Rector De Somerplein) en verdeelt kleine porties geluk. Alles voor een smile, toch?

Tot slot proberen we de week af te sluiten met een winnaar onder de klanten/bezoekers: een geluksmenu in een restaurant voor 2 personen, een hotelvernachting en last but not least, een geluksontbijt de volgende ochtend. De partners van deze wedstrijdprijs werden nog niet definitief vastgelegd.

 

Info en deelname

De hoofdorganisator en aanspreekpunt is Footstrap Event Productions BVBA, in opdracht van Stad Leuven (dienst Economie & Handel). Wij zijn het aanspreekpunt voor de gehele organisatie en opvolging en officiële partner van de Stad Leuven.

Wil je graag deelnemen aan het Smaakparcours op 26/11 van 18u tot 21u in een stand (voorzien door ons) om jouw portie geluk twv € 250 (budget voorzien door Stad Leuven) uit te delen aan nieuwe klanten? Reserveer NU, want de plaatsen zijn beperkt!

Gelieve ons zo snel mogelijk (het is kort dag) alle nodige informatie door te mailen naar andreas@footstrap.be:

  • Naam en adres zaak
  • Contactgegevens zaakvoerder (gsm & e-mail)
  • Duidelijk aangeven wat je wenst uit te delen vanuit je stand. Dit zijn mini-porties geluk. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk passanten te laten proeven waar jullie voor staan. Daarnaast heeft de handelaar ook de mogelijkheid om iets te verkopen vanuit de stand, mits interesse.

 

Bied jij als handelaar/restaurant een geluksbox, geluksmenu, gelukslunch of workshop aan? Heb je een ander leuk idee dat past in de Smaak van het Geluk? Laat het ons zo snel mogelijk weten en we nemen je graag mee op in de communicatiecampagne van de Week van de Smaak!

Gelieve ons zo snel mogelijk (het is kort dag) alle nodige informatie door te mailen naar andreas@footstrap.be:

  • Naam en adres zaak
  • Contactgegevens zaakvoerder (gsm & e-mail)
  • Duidelijk aangeven wat je aanbiedt (de exacte inhoud of details van de actie is niet nodig, op de website van de stad Leuven kunnen we enkel weergeven dat bv. Restaurant X of handelaar X een geluksmenu of geluksbox aanbiedt, voor de inhoud ervan moeten klanten jullie website of locatie contacteren.)

Alle deelnemers worden mee opgenomen in de communicatiecampagne alsook op de webpagina www.leuven.be/smakelijkezaken.

 

Voor alle verdere vragen over deelname, logistiek, communicatie,… kan je bij ons terecht:

Andreas De Boever
andreas@footstrap.be
0484 07 30 15